CACAOCEREMONIE

De helende kracht
van het hartmedicijn

Een reis diep in je eigen hart. Klank en zang, die zich in variaties aandienen, spelen een belangrijke rol en dienen hierbij als verbindende factor, waardoor de cacao en de beleving optimaal haar werk kunnen doen.

 
Wat een geweldige ervaring, voor nu en nog eens! 🙏💖
Linda

De spirit van Cacao

Heb jij wel wat behoefte aan een momentje helemaal voor jou? Kan jij wel wat hart ❤️ warmte gebruiken? Wil jij graag verbinding maken met je hart? Dan is dit jouw kans!

Met alles wat er gebeurt in de wereld rondom de corona crisis en alle veranderingen en onzekerheden die dat met zich meebrengt, merk ik dat veel mensen op het moment in angst zijn en (veel) moeite hebben om in hun hart te komen. Voor mij voelt de periode waar we doorheen gaan als een geweldige kans om flexibel te zijn in de dingen die ik doe en zo een nieuwe manier van zijn te creëren. Een tijd waarin het juist belangrijk is dat ik mijn licht laat stralen.

Speciaal om meer in het hart te kunnen komen organiseer ik op 16 mei van 20.00 - 21.30 uur opnieuw een virtuele, online cacaoceremonie. Tijdens deze ceremonie gaan we met de drum, via soundfile of met jouw eigen drum, naar een diepe staat van ontspanning, waarna we gezamenlijk de zelfbereide cacaodrank tot ons nemen.

Een cacaoceremonie is een bijzondere bijeenkomst waar het drinken van (± 40 gram) rauwe, ceremoniële cacao centraal staat. Cacao is een ‘hartmedicijn’ met een sterke spirit dat bekend staat als zacht, vrouwelijk en liefdevol en die voor velen onmiddellijke veranderingen creëert. Het stimuleert je om je hart te openen en je in contact te brengen met je hogere zelf. Het versterkt het gevoel van verbinding met onszelf, elkaar, de elementen, de hemel en aarde maar boven alles de cacao. De specifieke cacao die we gebruiken in onze ceremonie wordt in Guatemala, speciaal voor de medicinale inhoud, door een sjamaan uitgekozen. 

Na het drinken van de cacao breng ik je met een prachtige meditatie/visualisatie in je hart. Samen met alle aanwezigen creëeren we een veilige plek waarin je contact kunt maken met jouw eigen creativiteit, vreugde, liefde voor jezelf en overvloed. Een reis waar je zal zien wat je mag zien.

Hoe kan ik deze Virtuele Cacaoceremonie bijwonen?

Via Zoom creëren wij samen een hele fijne ruimte, een sacred space. In deze sacred space is iedereen, net als bij een live cacaoceremonie, op elkaar en de groepsenergie aangesloten. Je ontvangt na betaling je ticket per e-mail, met daarop je persoonlijke aanmeldlink en ‘meeting id’. Met een paar klikken ben je dan op 16 mei online en kun je de cacaoceremonie live via je mobiel, pc, tablet, smart tv, of laptop volgen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als je besluit om mee te doen, dan kan je me dat laten weten via mail, onder dit bericht of via het event op mijn Facebookpagina van de Kleine Sjamaan. Je ontvangt dan van mij de betalingsgegevens naar wens. De Ceremoniële cacao voor 1 persoon, inclusief diverse kruiden en honing komen dan in een pakketje naar je toe. Ook ontvang je van mij een filmpje waarin ik je uitleg hoe je jouw cacaodrank kunt bereiden. In het toegezonden pakketje zit ook een duidelijke uitleg op papier bij.

Op dag van de cacaoceremonie zorg je zelf dat je een half uurtje voor aanvang de cacao drank klaar hebt. Je kan deze in een thermoskan of in een pannetje met heet water op temperatuur houden. Je zorgt dat je op het moment van beginnen lekker kan liggen op een matje, bed of bank. De ceremonie zal ongeveer anderhalf uur in beslag nemen.

Ik heb voor deze cacaoceremonie 50 ceremoniepakketjes in huis dus wees er snel bij. Een ceremoniepakketje bestaat uit: 1 portie ceremoniële cacao, kruidenmengsel van cayennepeper, gemberpoeder en kaneel en een stick honing.

Het was heel mooi 🙏🏼 ik was er dankbaar stil van na afloop. Was fijn dat tijdens t drummen ook ruimte ontstond voor eigen invulling 🎶

Anita
Hoe werkt ceremoniële rauwe cacao?

Cacao is ‘een medicijn voor je Hart’ en werkt op verschillende niveaus; Fysiek, metafysisch en spiritueel. Het heilige medicijn van Cacao verandert de neurochemicaliën in de hersenen, produceert een gevoel van welzijn en opent het hart. Ook helpt het ons onze staat van bewustzijn te verhogen, waardoor je je weer verbonden kunt voelen met al wat is. De krachtige cacao die wij gebruiken wordt met veel liefde, zorg en aandacht op rituele wijze gewonnen door een cacao Sjamaan. 

Fysiek, het lichaam;
Cacao bonen bevatten heel veel antioxidanten (flavonoïde) en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Ons lichaam heeft deze nodig en dragen daarmee bij aan een goede gezondheid. Onderzoek toont aan dat rauwe ongeroosterde cacao 's werelds allerhoogste concentratie antioxidanten heeft. Antioxidanten zijn op hun beurt geweldige boosters voor ons immuunsysteem en een goed immuunsysteem beschermt ons tegen allerlei ziektes zoals onder andere hart en vaatziektes. De krachtige cacao die we gebruiken voor onze ceremonies heeft een zeer sterke vibratie én heeft een natuurlijke sterke dosis van deze stoffen, omdat deze niet wordt aangepast voor consumptie. 

Metafysisch, de emotie;
Cacao heeft een zeer positieve uitwerking op je geestestoestand. Doordat cacao tryptofaan bevat die verantwoordelijk is voor het geven van een boost aan de serotonine levels, geeft cacao een gelukzalig, liefdevol en rustgevend gevoel. Ook stoffen die vrijkomen tijdens de natuurlijke high bij het sporten en als we verliefd zijn zijn in de cacao terug te vinden.

Spiritueel;
De oude Azteken noemden rauwe cacao ook wel 'Yollotl Eztli', oftewel 'hartenbloed'  Er zijn vele legenden onder de inheemse amazone volkeren waarin de cacao zorg heeft gedragen voor de (her)verbinding via het hart tussen mens en natuur. De cacao helpt ons terug te keren naar onze natuurlijke staat van zijn en laat ons voelen. In plaats van overmatig denken verbindt het ons via onze intuïtie met de mysteries van het leven en onze dierbare Moeder Aarde.

Hoe bereid ik me voor op een cacaoceremonie?

Het is niet noodzakelijk om voor de ceremonie te vasten, maar we adviseren je wel om de dag voor de ceremonie alleen lichte maaltijden te eten, zoals fruit, een salade of rauwe/gegrilde groenten. Op de dag zelf probeer je zo licht mogelijk te ontbijten en eventueel een hele lichte lunch. Door licht te eten zorg je ervoor dat jouw energie niet verloren gaat aan het verteren van voedsel en volledig beschikbaar is voor de ceremonie. Belangrijk is ook om op de dag voor de ceremonie géén alcoholhoudende dranken te nuttigen en op de dag zelf ook géén of zo min mogelijk koffie. Uiteraard is dit een advies en is het ten alle tijden jouw eigen keuze. 

Waar let ik op na de cacaoceremonie?

Cacao heeft een dehydraterende werking en omdat we de cacao in een hoge dosis drinken, is het daarom belangrijk genoeg water en/of thee te drinken na de ceremonie.

Nu na een paar dagen voel ik nog steeds de kracht van deze geweldig mooie, hart openende cacaoceremonie. Wat een liefde heb ik mogen ervaren onder liefdevolle deskundige begeleiding van Remco de Jonge en Wilma Van Wijk. Niet alleen de cacaoceremonie was hartverwarmend, ook de vuurceremonie en despacho waren indrukwekkend. Dankbaar voor de mooie inzichten voor mij persoonlijk, voor de liefdesenergie van de groep, voor de veilige warme sfeer waarin kwetsbaarheden zichtbaar mogen zijn. Dankbaar voor deze verbindende helende dag 💛✨🙏💙

Mariëlle

Belangrijk om te weten

Wat heb je verder nog nodig voor deze sessie?

• Zorg ervoor dat je niet gestoord kunt worden tijdens de sessie.
• Neem plaats in een lekkere stoel, of ga tijdens de sessie lekker liggen op je bed, bank of yogamatje.
  Maak het gewoon lekker comfortabel voor jezelf.
• Een werkende internetverbinding en een scherm om de ceremonie bij te kunnen wonen.

Wat is de vergoeding voor de cacaoceremonie?

De vergoeding voor deze unieke, virtuele cacaoceremonie is € 25,- incl. Ceremoniepakketje excl. verzendkosten à  € 5,-
Betalingsopties:
- Met Paypal: paypal.me/dekleinesjamaan
- Via tikkie: Je stuurt mij jouw mobiele nummer toe en ik stuur jou een betaalverzoek via whatsapp
- Of stuur me een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. dan stuur ik jou mijn bankgegevens.


Wanneer ik je betaling heb ontvangen, stuur ik je de Zoom link voor het evenement, stuur ik je een filmpje toe waarin ik laat zien hoe je de cacao kan bereiden, ontvang je van mij een soundfile met drum. (via zoom gaat live drummen voor jullie helaas niet) en ontvang je jouw ceremoniepakketje.

Hoe lang duurt de cacaoceremonie?

Vanaf 19.30 is de virtuele deur open zodat je jouw plekje kunt voorbereiden op de ceremonie die start om 20.00 uur. De ceremonie is rond 22.00 uur afgelopen.

Lokatie

Thuis achter je computer, telefoon of andere schermmogelijkheid via ZOOM

Eerstvolgende Virtuele Cacaoceremonie

23 april 2021

Heb je nog vragen of wil je meer weten over cacao?

Mail dan je vraag naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Deze unieke virtuele cacaoceremonie met meditatie en speelse klanken, is in een perfecte balans met de nodige vrolijkheid en humor. Een intense ervaring die je lang bij zult blijven.

Coaching en training

Trainingen
Coaching
Workshops
Wandelcoaching

Healing

Shamanic Healing
Sound Healing
Orgaanmassage
Visualisatie
Meditaties

Contact Us

de Kleine Sjamaan
Kaapduinseweg 14A-2
4371 NP Koudekerke (Dishoek)
06-364 742 20
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.