Soundhealing

 "Elke ziekte is een falen van ritme,
in een of andere vorm."

De Helende Kracht van de Trommel

Met de stress van het dagelijks leven, is het gemakkelijk om contact te verliezen met de natuurlijke ritmes van ons lichaam, uit balans te raken en te vervallen in ongemak. Hoe kunnen we deze verbinding met onze natuurlijke zelf herstellen ?

Wetenschappelijk onderzoek naar resonerende systemen en entrainment heeft aangetoond dat onze interne ritmes zoals hartslag en hersengolven kunnen synchroniseren met externe impulsen, zoals drummen. Van drummen is aangetoond hersengolven te veranderen, het induceren van alfagolven-geassocieerd met ontspanning en theta golven - in verband met intuïtieve of pre-bewuste dynamiek, creativiteit en niet-lineair ondersteund leren.


Uit medisch onderzoek is gebleken dat het immuunsysteem meer van de virale vecht (NK)-cellen produceert wanneer iemand drumt/trommelt. Het verhoogt ook de 'feel good' hormonen. Drummen wordt nu al gebruikt als therapie voor een aantal aandoeningen zoals kanker, Alzheimer, Parkinson, beroerte, autisme, genezing na een operatie en verslaving aan om een paar te noemen. Drummen creeërt melodieën van onze biologie, regisseert onze immuniteit en is in staat stelt om te helen. Wanneer mensen worden omringd door drums die unisono (in één toon) speelde vond een fenomeen genaamd entrainment plaatsvindt. De trillingen van de trommels leiden ertoe dat de cellen en gefragmenteerde elektrische impulsen van het zenuwstelsel van het lichaam, tot rust- en op een lijn komen met het ritme. Dit is de 'state of mind' waarin genezing begint en een gevoel van welzijn op de voorgrond komt.

Het brein is verdeeld in twee hersenhelften die in principe worden gesplitst in hun controle over het denkproces. De rechter hersenhelft functioneert als het creatieve, visuele, auditieve en emotionele centrum. De linker hersenhelft is het rationele, logische, analytische en verbale centrum. Over het algemeen domineert zowel de rechter-of linker hersenhelft een 'modus' van 30 minuten tot drie uur. Niet alleen de rechter-en linker hersenhelft zijn actief in verschillende modi, maar ook actief in verschillende ritmes van hersengolven. Onder invloed van ritmisch geluid kunnen beide hersenhelften worden meegevoerd op hetzelfde ritme. Deze toestand van het hele functioneren van de hersenen wordt synchronisatie van de hersenhelften genoemd.

Ben je benieuwd naar het effect van de drum op jouw gezondheid? Misschien is een drumhealing dan wat voor jou!

Klankreis

Voor zowel particulieren als ook voor bedrijven.
Neem gerust even contact op voor de mogelijkheden.

Met meditatieve en helende klanken neemt de Kleine Sjamaan je graag mee op Klankreis. Tijdens deze Klankreis mag je heerlijk ontspannen gaan liggen op de aanwezige matjes. Geef je over aan de reis die je ziel maakt bij het horen en voelen van de verschillende akoestische instrumenten, die hun oorsprong vinden in oude culturen en bereik een gevoel van diepe rust en ontspanning. Op geheel intuïtieve wijze vloeien klanken en stem samen. Kom en ervaar hoe deze klankreis je mee op reis neemt door meerdere lagen in jezelf. 

Vergoeding

De vergoeding voor een soundhealing is € 100,-
De duur van een soundhealing is ongeveer 2 uur.

De vergoeding voor deelname aan een klankreis lokatie Waspik is € 20,-
De duur van een klankreis is ongeveer 2 uur.

Interesse in een klankreis op lokatie voor jou en jouw collega's - Prijs op aanvraag.
De duur van een klankreis is ongeveer 2 uur.

Coaching en training

Trainingen
Coaching

Healing

Shamanic Healing
Sound Healing
Orgaanmassage

Contact Us

de Kleine Sjamaan
Kaapduinseweg 14A-2
4371 NP Koudekerke (Dishoek)
06-364 742 20
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.